ישיבה - בשביל זה יש אינטרנט

הכנת טחינה | שאלות ותשובות | אתר ישיבה

Bookmark and Share RSS לנושא זה Rss אפשרויות חיפוש
שלום אורח, ( התחבר / הרשם )


י תמוז תשס"ה

הכנת טחינה


הרב רואי מרגלית

שאלה:
בהמשך לתשובת הרב בנושא הכנת דייסה לתינוק, מה ההבדל בין הכנת דייסה דלילה לתינוק להכנת קפה?
האם יש בעיה להכין טחינה בשבת לפני הארוחה (הטחינה היא נוזל סמיך ומוסיפים לו נוזלים - לימון ומים, ותבלינים)?

תשובה:
יש הבדל בין דיסה לקפה, שקפה שחור לא נבלל במים אלא נותן בהם צבע ולאחר מכן שוקע, ואם תשאיר כוס קפה יום שלם תראה שהמים כמעט צלולים והקפה שקע. וקפה נמס מצד שני, נמס כולו במים והופך לחלק מהם ללא שאריות של האבקה, כך ששניהם אינם דומים לדייסה של תינוק שזה בלילה ממש ששני החמרים נכרים מצד אחד ואינם מופרדים מצד שני. לגבי טחינה זה מקרה מיוחד כיון שלוקחים בלילה רכה ועושים אותה לעוד יותר רכה (למרות שיש פעמים שהיא בלילה קשה וזה עוד יותר בעיה) , וכן יש בעיה שכאשר יוצקים לתוכה מים היא קודם קצת מתקשה ונעשית גבישית מעט ועם הערבוב היא מתרככת כבתחילה. ודעת האחרונים לאסור בזה ואף הגר"ע יוסף התלבט בענין וסיים דבריו "ועוד חזון למועד", אך דעתו נטתה לאסור.

הרב רואי מרגלית.

מנהל ישיבת בית אל

ברצוני לשאול שאלה בהמשך לתשובה זו





את המידע הדפסתי באמצעות אתר yeshiva.org.il