שאל את הרב

  • שבת ומועדים
  • שאלות כלליות
קטגוריה משנית
undefined
שאלה
בהמשך לתשובת הרב בנושא הכנת דייסה לתינוק, מה ההבדל בין הכנת דייסה דלילה לתינוק להכנת קפה? האם יש בעיה להכין טחינה בשבת לפני הארוחה (הטחינה היא נוזל סמיך ומוסיפים לו נוזלים - לימון ומים, ותבלינים)?
תשובה
יש הבדל בין דיסה לקפה, שקפה שחור לא נבלל במים אלא נותן בהם צבע ולאחר מכן שוקע, ואם תשאיר כוס קפה יום שלם תראה שהמים כמעט צלולים והקפה שקע. וקפה נמס מצד שני, נמס כולו במים והופך לחלק מהם ללא שאריות של האבקה, כך ששניהם אינם דומים לדייסה של תינוק שזה בלילה ממש ששני החמרים נכרים מצד אחד ואינם מופרדים מצד שני. לגבי טחינה זה מקרה מיוחד כיון שלוקחים בלילה רכה ועושים אותה לעוד יותר רכה (למרות שיש פעמים שהיא בלילה קשה וזה עוד יותר בעיה) , וכן יש בעיה שכאשר יוצקים לתוכה מים היא קודם קצת מתקשה ונעשית גבישית מעט ועם הערבוב היא מתרככת כבתחילה. ודעת האחרונים לאסור בזה ואף הגר"ע יוסף התלבט בענין וסיים דבריו "ועוד חזון למועד", אך דעתו נטתה לאסור. הרב רואי מרגלית.
את המידע הדפסתי באמצעות אתר yeshiva.org.il