חוק לישראל ורצועות התפילין

הרב שלום אילוז

ז מרחשון תשס"ח
שאלה
1. אני לומד בחוק לישראל, ביום שישי רשום כי בליל שישי יש לקרוא כ"ו פסוקים. מתי עליי לקרוא אותם? האם בליל שישי הכוונה ליום חמישי אחרי צאת הכוכבים? מלפי מה שידוע לי אין לקרוא מקרא בלילה. 2. בבן איש חי הלכות כתוב שיש להכניס את רצועות התפילין לאבנט מה הכוונה והאם יש דרך מסויימת להכניסם?
תשובה
1. אע"פ שבכל לילה לא טוב לקרוא מקרא, מ"מ כ"ו פסוקים אלו יש לקרא בליל שישי כפי שמובא בדברי רבינו האר"י בשער המצוות (פרשת ואתחנן), ושם גם מובא טעם הענין. 2. הכוונה כפשוטו להכניס את רצועות התפילין בחגורה, וראיתי שנוהגים להכניס רצועת ימין מעל החגורה ורצועת שמאל מתחת לחגורה.