- הלכה
- שאלות כלליות בברכות
מנהג "סעודת אמנים"
שאלה
מהו המקור, בנגלה או בנסתר, למנהג "סעודת אמנים"?
(לא המנהג לברך באזכרות וכד’, אלא לעשות סעודה מיוחדת, שבה כל אחד מברך בנפרד על כל מאכל, וכולם עונים על כל הברכות של כולם, ומזה אומרים שצומחות ישועות)
תשובה
מנהג זה הינו מנהג שנפוץ בשנים האחרונות. חשיבות הסעודה היא בעצם העובדה שמתאספים קבוצה של אנשים שכל עניינה של ההתאספות זה לברך ולהודות לה' יתברך, וזה העיקר. על גבי זה ישנם סיפורים רבים על ישועות שסעודות כאלו פעלו, ואלו נובעות מהזכויות הרבות שמתאספות ומתרבות מברכת ה' ועניית אמנים רבים כל כך. גם אם לא רואים ישועות באופן ישיר ומידי, ודאי שהזכויות הרבות מעוררות סנגוריה רבה בשמים על המשתתפים ועל האדם שמכוונים בסעודה זו לזכותו.
אולם צריך לזכור כי העיקר אינו התועלת המשנית הנולדת מסעודות אלו, אלא עצם הזכות לשבח ולברך את ה' יתברך. כמו כן, ראוי מאוד בסעודות אלו לכוון גם לזכות כלל ישראל וארץ ישראל ולא רק לזכויות של אנשים פרטיים.
יצא לאחרונה ספר בשם 'מילה אחת אמן', הכולל בתוכו סיפורים רבים בנושא עניית אמן בכלל, כדאי מאוד לרוכשו משום שיש בכוחו לחזק מאוד בעניין אמירת אמן על הברכות.
הרב שמואל הולשטיין
הרב שמואל הולשטיין
האם מי שאינו מחויב בברכה יכול להוציא את חבירו? - המשך
הרב דניאל קירש | כ תמוז תשפ"ב

אפשר לכלול כמה מאכלים בברכה ראשונה של אחת?
הרב יצחק בן יוסף | כ"ה סיון תשע"ב

ברכה על טוסט
מכון התורה והארץ | ט"ז אלול תשע"ג
אם דיברתי בהבדלה יצאתי ידי חובה?
הרב דניאל קירש | כ"ח תשרי תשפ"ג

הרב שמואל הולשטיין
ראש הגרעין התורני בהוד השרון וראש ישיבת בני צבי

נשפטים שוב על החטאים?
כ"ב אלול תשס"ז

מה ההבדל בעבירות?
כ"ב אלול תשס"ז

האר"י חולק על הירושלמי?
כ"ד אלול תשס"ז

למה מקפחים את האשכנזים?
כ"ד אלול תשס"ז

בקשה מנפטר לבוא אליי בחלום
הרב דוד חי הכהן | כ"ז תמוז תשפ"ב
ציור בשבת
הרב יצחק גרינבלט | ז תמוז תשע"ח
ציור בשבת
הרב יצחק גרינבלט | ז תמוז תשע"ח

מה ההבדל בין אמונה תפלה, מנהג יהודי מסורתי וסגולה?
הרב דוד חי הכהן | כ"ח אדר א' תשע"ו
לשאול משהו בהלכה כשהידיים לא נקיות, או כשבשירותים
הרב דניאל קירש | ד שבט תשפ"ג
תפילה במקום על מדריגה
כולל הלכה בית אל | ד שבט תשפ"ג
