• שאלות כלליות

כיסוי ספרי קודש בחדר שינה

הרב שמואל הולשטיין

כ"ג אדר א' תשס"ח
שאלה
האם יש צורך לכסות ספרי קודש וסידורים בחדר שישנים בו? האם זה רק בחדר שינה זוגי או גם לבחורים? האם זה כולל גם ספרים שבארון ספרים פתוח? האם זה רק בחדר שינה או גם בסלון אם נרדמים שם לפעמים?
תשובה
בחדר בו ישנים איש ואשתו ומשמשים אסור שיהיו שם ספרי קודש. אולם אם הם מכוסים בשני כיסויים מותר, ובספרים מודפסים נהגו להקל שהכריכה נחשבת לכיסוי ראשון. אולם אם אינם משמשים, או רווק הישן שם - אין שום איסור. הרב שמואל הולשטיין