• מיסטיקה וקמיעות

זר כלה כסגולה לרווקה

הרב אוריאל טויטו

י"ז אלול תשס"ח
שאלה
הנני רווקה. חברתי התחתנה ונתנה לי את הזר לסגולה שאתחתן. האם זהו מנהג יהודי? מה עושים עם הזר לאחר שנבל?
תשובה
נתינת הזר לאחר החופה או בסוף החתונה הוא איחול שתתחתני גם את במהרה, אך אין זה מנהג ממנהגי החופה, אלא שדרך אדם בעת שמחה לברך את הקרובים לו שיזכו לשמוח אף הם. ולאחר שהזר נובל זורקים אותו לפח. (ומותר לזרוק גם קודם). מכל מקום הסגולה הטובה ביותר היא לא לסמוך על סגולות, אלא להתאמץ להשיג את מה שאת רוצה בכוחות עצמך.