• שאלות כלליות

הורים שלי הם המנהלים שלי

הרב ש. יוסף וייצן

ז תמוז תשס"ט
שאלה
ברוך ה’, יש לי הורים יקרים וטובים אבל לפעמים הם נהיים המנהלים שלי וקובעים לי מה לעשות. הם טוענים שאני לא אמור להסתובב ולטייל אלא לעבוד. אני בן 23 כעת אבל אני מאוד אוהב לנסוע לירושלים, חברון וכו'. הם טוענים שזה לא יביא לי שום דבר. ואם אני נוסע אז הם מתקשרים אליי איזה מאה פעמים עד שהם מבאסים אותי בכלל מלנסוע, וזה מציק. אם אני לא עונה להם, אז הם חושבים שזה בכוונה. הם לא מבינים שאדם צריך שיהיה לו קצת נחת, שקט ומוחין דגדלות. ברוך ה’ יש לי עבודה באולם ארועים בגזרת מגוריי. אבל העבודה הזאת מונעת ממני לנסוע לישיבות של חברים שלי אהובי נפשי ואני לא יודע מה לעשות. אשמח אם הרב יכוון אותי ויורה לי מה לעשות?
תשובה
בגיל שלך ראוי שיהיה לך חיים עצמאיים, כדאי להגיע לסיכום על כך עם ההורים. אם אין תקשורת אזי לבוא לאדם שלישי, יועץ או רב, שיעזור בתקשורת. בכל אופן אינך חייב לענות לטלפונים שמטרידים את שלוות הנפש שלך. בנוגע לעבודה, ראוי שיהיה לך פרנסה. כל עבודה מגבילה את האדם והאדם נהיה משועבד לעבודתו לחלק מן היום. צריך להתבגר ולהבין שאי אפשר להצליח ללא מחויבות. חלק מן המחויבות זה כולל גם להפסיד ביקורים בכל עת שתרצה. כך דרך החיים. כל עוד שלא מצאת עבודה אחרת אל תעזוב.