• מצוות ישוב וכיבוש הארץ

מעבר דירה ליישוב

הרה"ג זלמן ברוך מלמד שליט"א

כ"ג כסלו תשס"ד
שאלה
אנחנו זוג צעיר עם ילד, בעלי רוצה מאוד לעבור ליישוב דתי בשומרון. היינו ביישוב והוא מצא חן גם בעיניי משום שמה שחשוב בו זה חיי דת , חינוך הילדים וכד’ - מקום אידיאלי לחינוך לדעתינו ולחיים בכלל. אבל- אני מפחדת לגור שם!!! זה נשמע אגואיסטי בתקופה שכזו שצריך לפעול למען יישוב א"י אך לצערי ידעתי כבר אבדות של קרובים ואני לא מרגישה שאני יכולה ליצור מצב שבו אני אחליט על סיכון ילדיי ואהיה אחראית במישרין על בטחונם. נכון שצריך אמונה וכד’ ושה’ יעזור ושבכל מקום יכול לקרות משהו אך כאן אני משנה המצב ועוברת למקום שהדרך שבה עוברים כל יום היא מסוכנת (זה מול כפר ערבי עויין וכן היה שם כבר פיגוע) . אני לא יודעת מה לעשות כי אמנם יש שם יתרונות לנו ולילדים אך אם בעקבות המעבר לא נחיה ח"ו מה יעזרו לנו היתרונות?
תשובה
מי שגר ביש"ע נוכח שאין סכנה ממשית במגורים ביש"ע. יש גם הבדל בין מקום למקום ביש"ע. אך אני לא ממליץ לך לעבור לגור במקום כזה שאת תפחדי לגור בו. זה לא יהיה טוב לך ולא יועיל להתישבות ביש"ע. תנסו לחפס מקום ביש"ע שאת לא תפחדי לגור בו.