• ברכת כהנים

כיוון הידיים בברכת כהנים

הרב ש. יוסף וייצן

ז אדר תש"ע
שאלה
1. איך כיוון הידים בשעת ברכת כהנים, כף היד (כלומר החלק עם הצפורניים) כלפי מעלה לשמיים או כלפי מטה לרצפה? 2. אם אני לא מצליח לחלק את האצבעות כמו שצריך, האם מותר לי פשוט לפתוח את כל האצבעות שיהיו פרוסות כל אחת ואחת? 3. אם אני כהן יחיד בבית כנסת. מתי אני מסתובב כלפי הקהל, ומתי אני מתחיל בברכה בקדושתו של אהרון?
תשובה
1. כיוון הידיים כלפי מעלה. 2. העיקר להרים את הידיים כנגד הכתפיים החלוקה בין האצבעות לא לעיכובא. 3. מסתובבים אל הציבור לפני שאומרים את התיבה וציונו.