• כיבוד הורים וקיום מצוות

כיבוד הורים מחללי שבת

הרב ש. יוסף וייצן

כ"ה תמוז תש"ע
שאלה
האם ילד מחוייב לכבת את אבא שלו שבהחלט יודע את התורה (הוא אמנם התחנך בבית חילוני מאוד ובסביבה חילונית מאוד אבל הוא מכיר את הדת) אבל לא מאמין בתורה שבע"פ, הוא אומר שזה המצאות של הרבנים כדי להרויח כסף וכו'? מצד אחד, צריך לשנוא את אביו כי הוא בגדר "שונא ה’" (מחלל שבת בפרהסיה) אך אותו אדם מחויב גם לכבדו . אשמח לקבל תשובה מפורטת כיצד עליו לנהוג.
תשובה
בשו"ע הובאה מחלוקת האם יש לכבד אב רשע. אולם בנידון שלך אנו טוענים שיש גדר תינוק שנשבה לבין הגויים, לא רק אם הוא נשבה אלא גם אם חל שבוש באמונות ודעות כתוצאה מהמורכבות של הציבור והוא יוגדר אולי תינוק שנשבה.