• מגע ותערובת בין בשרי או חלבי לפרווה

"בחזקת בשרי" בתנור

הרה"ג דוב ליאור

כ"ב אייר תש"ע
שאלה
ידוע לי שמאכל פרוה שהתבשל בסיר בשרי נקי בן יומו - אסור לאכלו עם חלב אך אין צורך לשהות 6 שעות. האם הוא הדין לגבי תנור חם? כלומר למעשה - חיממו בשר בתנור, הוציאו אותו, ובעוד התנור חם הכניסו מגש עם מאכל פרווה. (יש לציין כי לא מנקים את התנור בין לבין). ושאלה נוספת - האם יש בעיה לאכול את מאכל הפרווה הזה עם דגים?
תשובה
ישנו דין שבזה אחר זה לא אומרים ריחא מילתא, ולכן מותר לאכול מאכל זה עם דגים, וכן אין צורך לחכות שש שעות.