• תורה, מחשבה ומוסר
  • עולם הבא ותחיית המתים

העולם לקראת אבדון?

הרב יעקב כהן

כ"ב סיון תש"ע
שאלה
לכבוד הרב שלום אנשים מולידים ילדים כדי שיהיה להם זכר אבל בסופו של דבר לא יהיה זכר לכלום כדברי קוהלת יבוא איזה דבר וימחק הכל אז למה אנשים מולידים ילדים ומנסים להשאיר את חותמם בעולם?
תשובה
קוהלת מתאר את חיי העולם שאין בהם כל חדש, הם סובבים סביב מחזור שחוזר על עצמו כל הזמן. אולם כל זאת "תחת השמש", כלומר, בחיי העולם הזה כשהם אינם מקושרים למקורם. לעומת זאת מעל השמש, כלומר כאשר חיי העולם הזה מחוברים לקב"ה, אזי יש בהם התחדשות מתמדת. וכן מבואר במקורות רבים כי העולם הולך ומתקדם עד שיגיע לגאולתו השלמה שבה יבולע המוות לנצח, וחיינו יהיו מלאים בטוב נצחי.