• בר ובת מצוה

בת מצווה במקום לא כשר

הרה"ג זלמן ברוך מלמד שליט"א

י תמוז תש"ע
שאלה
לחברה מאוד טובה שלי יש בת מצווה. והיא עושה את הבת מצווה במסעדת דגים וחלבי שהיא לא כשרה מכיוון שפתוחה בשבת, אך הם מביאים משגיח צמוד כל הערב שאומר שהוא ישגיח והאירוע יהיה בהשגחת הבד"ץ. אך עלה דיון בכיתתנו שלא לפרנס מסעדה שהיא לא כשרה, ולא לבוא לבת מצווה (יש לציין שלפני המסעדה יש שייט) ויש כאלה שאומרות לבוא. אני מאוד רוצה לכבד את חברתי והוריי לא יודעים מה לעשות. מצד אחד, אני רוצה וצריכה לכבד אותה. אך מצד שני, המסעדה לא כשרה ואני רוצה לאכול שם. מה עליי לעשות בעניין זה?
תשובה
לא נראה לי שיש אפשרות שתיהיה השגחת בד"ץ במקום כזה. צריך לברר מי הוא המשגיח.