• משיח

איך יתכן שהמשיח יגיע עכשיו?

הרה"ג דוב ליאור

כ"ב אלול תש"ע
שאלה
ידוע שהמשיח יבוא או בדרך של "בעיתה", בתהליך הארוך שמבואר במקורותינו, או ב"אחישנה" אם יזכו ישראל. אם אנו רואים שעם ישראל ברובו אינו שומר תורה ומצוות, איך אפשר לצפות למשיח שיגיע בכל רגע? הרי במצב כזה צריך לחכות למלחמת גוג ומגוג, מות היהודים החוטאים וכו’?
תשובה
הרמב"ם כותב בהלכות מלכים שאנו לא יודעים בדיוק איך יתקיימו הנבואות האלו. אנו צריכים לצפות כל יום שמא הוא יבוא. אנו מאמינים שתהליך גאולת עם ישראל ילך גם אם יש חלק מהעם שאינו ראוי, כמו שהיה בגאולת מצרים. עם ישראל סובל עד היום כהשפעה מחטא העגל ועוד חטאים שהיו במדבר על ידי עולי מצרים ובכל זאת זה לא מנע את תהליך הגאולה.