• חתונה ושבע ברכות

סעודת שבע ברכות באזכרה

הרב דוד חי הכהן

י"ט אלול תש"ע
שאלה
ישנו בעל תשובה שמתייעץ איתי לפני חתונתו. הוא שואל כך: ביום האחרון של שבע הברכות שלהם יש אזכרה לאחד מן ההורים של אביו (שנפטר לפני כעשר שנים), האם הוא ואשתו יכולים להיות באזכרה ואז גם יאמרו שם שבע ברכות והדבר יחשב להם כסעודת שבע ברכות? הם לא יכולים להחליף ימים או לעשות במקום אחר ומאוד חשוב להם שיהיה להם שבע ברכות בכל יום. הוא ואשתו בוכרים ונוהגים מנהגי עדות המזרח. כמו כן, הם מודעים לבעייתיות ושואלים האם יש איזשהו צד להקל על מנת למנוע מתחים עם ההורים.
תשובה
לא ראוי לערב שמחה באבל. אם אין ברירה אחרת יחכו לסיום האזכרה ויעשו הפסקה קצרה של כמה דק' בהם יאמרו דברי תורה ואח"כ יקיימו את שבע הברכות, אבל לא ביחד ממש.