• שאלות אקטואליות

אחריות העם מול שלמות הארץ

הרב ש. יוסף וייצן

ו תשרי תשע"א
שאלה
1. יש רבנים שאומרים: אחריות העם מול שלמות הארץ - אחריות העם קודמת. מה זה אומר אחריות העם? האם זה אכן חשוב יותר משליטתנו בכל הארץ ? 2. המורה שלי שאלה אותי מה הדבר הכי חשוב בחיים, יש משהו כזה שהכי חשוב מהכל ?
תשובה
1. בוודאי שהאחריות כלפי עם ישראל היא הדבר החשוב ביותר אולם בשביל טובת העם ובגלל אחריותו כלפי כל עם ישראל אנו רוצים שעם ישראל יחזור אל עצמו יחזור ולמה שנותן לו כוח. ארץ ישראל וישובה היא זו שנותנת כוח לעם ישראל. אין כאן ערכים שמתנגשים אחד בשני. אם דברי הרבנים ששמעת נוגעים לכך שבשביל ירושת הארץ אין לפלג את העם, זה נכון. אסור לחלק את העם לשניים אולם לא כל מחלוקת וויכוח שיש בעם ישראל גורם לפילוג. דווקא אנשים אוהבים וקשורים מרשים לעצמם לחלוק, להתווכח ולהשאר עם אחד. ויכוחים ומאבק על עמדות הם דבר לגיטימי. החרמות ופילוג מוחלט ח"ו. 2. הכי חשוב בחיים זה לקדש שם שמים.