שאל את הרב

  • הלכה
  • כלים והכשרתם

הכשרת כלי זכוכית

undefined

הרב אליעזר מלמד

כ"ד סיון תשס"ב
שאלה
כיצד להגעיל כלי זכוכית ששומשו גם לבשר וגם לחלב?
תשובה
תמתין עשרים וארבע שעות מאז השימוש האחרון שנעשה באותם כלי זכוכית במאכל חם. אח"כ תיקח את הסיר או דוד המים הגדול ביותר שברשותך, ותקפיד שגם בו לא בישלו בתוך עשרים וארבע השעות שלפני ההכשרה מאכל חלבי או בשרי. תמלאו במים, תעמיד אותו על האש, וכשהמים ירתחו, תטבול בהם את כלי הזכוכית. ותקפיד שהמים הרותחים יגעו בכל צידי הכלי, ובזה הם מוכשרים.
את המידע הדפסתי באמצעות אתר yeshiva.org.il