ישיבה - בשביל זה יש אינטרנט

הכשרת כלי זכוכית | שאלות ותשובות | אתר ישיבה

Bookmark and Share RSS לנושא זה Rss אפשרויות חיפוש
שלום אורח, ( התחבר / הרשם )


כ"ד סיון תשס"ב

הכשרת כלי זכוכית


הרב אליעזר מלמד

שאלה:
כיצד להגעיל כלי זכוכית ששומשו גם לבשר וגם לחלב?

תשובה:
תמתין עשרים וארבע שעות מאז השימוש האחרון שנעשה באותם כלי זכוכית במאכל חם. אח"כ תיקח את הסיר או דוד המים הגדול ביותר שברשותך, ותקפיד שגם בו לא בישלו בתוך עשרים וארבע השעות שלפני ההכשרה מאכל חלבי או בשרי.
תמלאו במים, תעמיד אותו על האש, וכשהמים ירתחו, תטבול בהם את כלי הזכוכית. ותקפיד שהמים הרותחים יגעו בכל צידי הכלי, ובזה הם מוכשרים.


ברצוני לשאול שאלה בהמשך לתשובה זו





את המידע הדפסתי באמצעות אתר yeshiva.org.il