• שאלות כלליות

אישה האומרת קדיש בקול רם בעזרת גברים

הרב ש. יוסף וייצן

ט"ז שבט תשע"א
שאלה
אני מתפלל קבוע במניין מאולתר בלובי של אחד הבניינים הממוקם במתחם בו אני עובד. מניין זה משרת חלק מעובדי המתחם. לפני זמן מה, התחילה אישה להתפלל כאשר היא עמדה בחוץ בסמוך לדלת אבל נראתה דרך הזכוכית של הדלת ואמרה קדיש בלחש. כאשר התחיל להיות קר בחוץ, האישה נכנסה לתוך המבנה ועמדה באמצע הגברים. אתמול, האישה התחילה להגיד קדיש בקול רם, יחד איתי (אני אומר קדיש על קרוב משפחה). ישנו גם מניין אחר במתחם. איך להתנהג? בבקשה להתייחס בנפרד לכל שלבי השתלשלות הדברים. בברכת התורה.
תשובה
אם אתה לא אחראי על המנין ואין בידך לקבוע את סדרי המנין, אם תעמוד במקום שאתה לא רואה את האישה מותר לך לומר קדיש גם במצב זה. אולם ודאי שצריך לפנות למי שאחראי ולתקן את העניין. דברם שבקדושה אינם יכולים להאמר בערבוביה כשאין מחיצה.