- הלכה
- קמח, תבלינים וקטניות
2349
שאלה
אני מתארח אצל קרובי משפחה שלא מקפידים לנפות את הקמח בו הם אופים את העוגות, ולאורך זמן איני יכול להתחמק בתירוצים שונים, מה עלי לעשות?
תשובה
אמנם בקמח קיים חשש של התהוות תולעים בתוכו ובוודאי שיש להקפיד ולנפותו, אמנם בשעת הדחק כזו, ניתן לסמוך על שיטת הב"ח ביו"ד ס' פד' הסובר שבכגון דא שלא פרשו התולעים ממקום בו התהוו, ולא באו מבחוץ, לא אסרה תורה, וניתן לאכול.

ניפוי קמח מולינו כחול ללא גלוטן
מכון התורה והארץ | כ"ח אדר ב' תשפ"ד
האם יש בעיה בשום גבישי שמעורב במוצרים שונים?
הרבנות הראשית לישראל | י"ט אדר תשפ"א
שאלות בהלכות כשרות
הרבנות הראשית לישראל | ו אדר תשפ"א

ברירת שיבולת שועל
הרה"ג דוב ליאור | ב שבט תשס"ד

אמירת תחנון ולמנצח בשושן פורים קטן
הרב אלישיב קפקה | י"ח אדר א' תשפ"ב

עלייה לבית עלמין בפורים ושושן פורים
הרב שמואל הולשטיין | ט אדר ב' תשס"ח

דיני "חזקת בשרי"
הרב שמואל אריאל | ח אב תשע"ח
