שאל את הרב

  • הלכה
  • קמח, תבלינים וקטניות
קטגוריה משנית
undefined
שאלה
אני מתארח אצל קרובי משפחה שלא מקפידים לנפות את הקמח בו הם אופים את העוגות, ולאורך זמן איני יכול להתחמק בתירוצים שונים, מה עלי לעשות?
תשובה
אמנם בקמח קיים חשש של התהוות תולעים בתוכו ובוודאי שיש להקפיד ולנפותו, אמנם בשעת הדחק כזו, ניתן לסמוך על שיטת הב"ח ביו"ד ס' פד' הסובר שבכגון דא שלא פרשו התולעים ממקום בו התהוו, ולא באו מבחוץ, לא אסרה תורה, וניתן לאכול.
לחץ כאן לשליחת שאלה בהמשך לשאלה זו
את המידע הדפסתי באמצעות אתר yeshiva.org.il