שאל את הרב

  • הלכה
  • קמח, תבלינים וקטניות

אכילת מוצרים העשויים מקמח לא מנופה

undefined

הרה"ג דוב ליאור

כ תמוז תשס"ב
שאלה
אני מתארח אצל קרובי משפחה שלא מקפידים לנפות את הקמח בו הם אופים את העוגות, ולאורך זמן איני יכול להתחמק בתירוצים שונים, מה עלי לעשות?
תשובה
אמנם בקמח קיים חשש של התהוות תולעים בתוכו ובוודאי שיש להקפיד ולנפותו, אמנם בשעת הדחק כזו, ניתן לסמוך על שיטת הב"ח ביו"ד ס' פד' הסובר שבכגון דא שלא פרשו התולעים ממקום בו התהוו, ולא באו מבחוץ, לא אסרה תורה, וניתן לאכול.
את המידע הדפסתי באמצעות אתר yeshiva.org.il