• עובד ומעביד

חתימת וויתור על ימי מחלה מבחינה הלכתית

כולל דיינות פסגות

ג אדר ב' תשע"א
שאלה
המעביד שלי רוצה להחתים אותי על טופס שבו אצהיר כי אני מוותר על ימי המחלה שנשארו לי מהשנה הקודמת. על פי החוק חתימתי אינה תקיפה ואוכל גם אחריה לדרוש את ימי המחלה, אולם אני חושש כי לחתימתי יהיה תוקף ע"פ ההלכה. א- האם יהיה לה תוקף הלכתי? ב-האם תועיל ’מסירת מודעה’ בה אצהיר כי חתימתי איננה חוקית, איננה מרצוני, והיא נובעת רק מחשש שהמעביד יפטר אותי שלא כדין? תודה
תשובה
שלום וברכה, מבחינה הלכתית, אדם יכול להתנות בדבר שבממון מה שירצה. לא נראה שתועיל כאן מסירת מודעה כיון שאתה לא אנוס, שהרי ברשותך הבחירה להפסיק לעבוד שם או להמשיך לעבוד עם הגזירות החדשות של המעביד. אמנם לפי החוק המעביד חייב לשלם לך את כל חובותיך במלואם. בברכה, הרב ינון זמיר