שאל את הרב

  • שבת ומועדים
  • שימוש בפלטה

חימום אוכל לח לתינוק על פלטה בשבת

undefined

הרה"ג דוב ליאור

א אב תשע"א
שאלה
שלום רב. התינוקת שלנו אוכלת בעיקר מרק (טחון וסמיך מאד כך שהוא לא ממש לח אלא צמיגי - הוא לא נשפך על צלחת כשמוציאים מהמקרר אלא יותר כמו ג’לי) - האם אפשר לחמם ובאיזה דרך בשבת על פלטה? כמובן, שאי אפשר לשים מערב שבת על הפלטה כי זה יתקלקל. ראיתי שאם זה המזון העיקרי של התינוק ניתן להקל. כמו כן, ראיתי חילוק בדבר לאשכנזים וספרדים. אנחנו אשכנזים אבל אני לא מבין למה צריך את החילוקים האלה בארץ ישראל בשנת תשע"א? זה ממש נראה כשני תורות.
תשובה
זה עדיין בעייתי. כי כל עוד שזה נשפך, גם אם הוא נשפך כמו דייסה, זה נחשב נוזל. הפיתרון הוא לחמם את המרק הזה קצת, לשים אותו בתוך כוס או בקבוק, ואת הבקבוק או הכוס לשים בתוך מים שהועברו לכלי שני, ולתת למרק הזה להתחמם רק עד 45 מעלות, שזה חום שהיד סולדת בו ופחות מחום כזה זה לא נחשב בישול. אבל שזה לא יתחמם יותר מאשר 45 מעלות, כי אז זה בישול ובישול אסור. בקשר לשאלה השנייה שלך. מנהגי ספרד ומנהגי אשכנז התחילו בדורות קדומים מאוד. היו קהילות שקיבלו על עצמם לנהוג עפ"י פסיקת הרמב"ם (הספרדים) והיו שנהגו עפ"י פסיקת בעלי התוס' והרא"ש (האשכנזים). גם כשכל הקהילות הגיעו לארץ, אין שום סיבה שאחת מהקהילות תוותר על דרך הפסיקה שלה או על מנהגיה לטובת הקהילה השנייה. בעזרת ה', כשיגיע המשיח ותוקם סנהדרין תהיה הכרעה ברורה וממילא כולם ינהגו אותו דבר. אבל עד אז, כל עדה תישאר עם מנהגיה.
את המידע הדפסתי באמצעות אתר yeshiva.org.il