• גוים והיחס אליהם

היחס לגויים לפי הרצי"ה

הרה"ג דוב ליאור

ח מרחשון תשע"ב
שאלה
מה דעתו של רבנו הרצי"ה זצ"ל בקשר להשכרת דירות לערבים? אשמח לדעת מה הדין גם במקרה שהערבי משלם מיסים, הולך לצבא וכו'? תודה מראש
תשובה
זה לא משנה האם הוא משלם מיסים והולך לצבא או לא. באמת לערבי בתור פרט אין בעיה להשכיר בית, כי הוא לא עובד עבודה זרה, אבל הבעיה היא שעכשיו זה הפך למאבק לאומי ויש אינטרס של המחבלים שערבים ישכירו ויקנו עוד ועוד בתים כדי לדחוק את רגלי היהודים. יש פה מאבק על ארץ ישראל, ולכן יש פה בעיה.