• צניעות בלבוש

צניעות בבית

הרב ש. יוסף וייצן

כ"ה תשרי תשע"ב
שאלה
האם עלי להיות לבושה בהתאם לכללי הצניעות כשאני: 1. בבית לבד. 2. לא לבד בבית אבל אף אחד לא רואה אותי. 3. כשאבא שלי בבית. 4. כשאחים שלי בבית. 5. כשיש רק בנות. תודה רבה!!
תשובה
יש הלכה ויש מידת חסידות. מצד מידת חסידות, אישה נוהגת בצניעות גם כשהיא לבד, כלשון הגמ' שאפילו כתלי הבית לא יראו את האישה שלא בצניעות. אולם מצד ההלכה אין חיוב של צניעות בבית לבד וגם לא כשאף אחד לא רואה אותך. בנוגע לאבא אין איסור אולם רק לבוש שאין את מרגישה בו בושה. בפני האחים ניתן להקל בנוגע למכנסיים אולם לא בנוגע לשאר הדברים. כשיש רק בנות, מצד ההלכה אין איסור אולם מצד התרבות והאקלים החברתי שאנו רוצים שיהיה בין הבנות ראוי להתלבש בצניעות. גם כאן ניתן להקל בענין מכנסיים.