• השבת אבידה

להחזיר עגלת קניות לחנות

הרב ש. יוסף וייצן

כ"ט טבת תשע"ב
שאלה
לכבוד הרב השלום והברכה. שאלתי נוגעת בגדר של השבת אבידה - האם כאשר אדם עובר ברחובה של עיר תוך כדי עיסוקיו או לתומו והוא רואה עגלות קניה של רשתות שיווק כמו "שופרסל" ומגה" וכיוצ"ב, שאנשים לקחו ולא החזירו לאחר שימוש ופעמים קורה שהעגלות עזובות באמצע הרחוב, יש לו לאדם חיוב הלכתי להשיב את העגלה לסניף הרשת הקרוב? ההגיון הפשוט אומר שכן אך מה אם מדובר בטירחה של המשיב או עיכוב בענייניו שלו וכן מה עם אחריות הסניף לשמור על רכושו ולא לאפשר ללקוחות להוציא עגלות ללא לקיחת פיקדון כלשהו? תודה וכל טוב.
תשובה
שלום רב אם הסניף לא טורח לשמור על עגלותיו אין חייבים לטרוח ולהשיב לו. הדרך לקיום המצווה במקרה זה הוא לטלפן לחנות ולהודיע לה היכן מונחת העגלה. כל טוב