• תורה, מחשבה ומוסר
  • לשון הרע

לשון הרע להגנה עצמית

הרב אליעזר מלמד

כ"א תמוז תשס"ב
שאלה
אדם מגיע למקום עבודה חדש, והעובד שאמור ללמד אותו את העבודה מתייחס אליו בצורה מעליבה ובזלזול. האם ניתן במקרה כזה לפנות לממונה ולספר לו על ההתייחסות של אותו עובד? האם פנייה כזו תחשב לאמירת לשון הרע על אותו עובד? ואם כן, האם במקרה זה הדבר מוצדק?
תשובה
מותר לומר לשון הרע לצורך, ובתנאי שאין מגזימים ואין מתכוונים לפגוע באותו עובד, אלא רק כדי למנוע נזק. זה הכלל. באופן פרטי מוטב שתתייעץ עם חבר טוב וחכם, האם כדאי לעשות זאת, והאם לא יתייחסו אליך אח"כ כאל נרגן, והנזק יגבר על התועלת.