• תורה, מחשבה ומוסר
  • הדרכות לבעלי תשובה

תשובה על השתמטות מהצבא

הרב יצחק גרינבלט

י אייר תשע"ב
שאלה
שלום לכב’ הרב. אני חוזר בתשובה. כשהייתי חילוני, לא רציתי לשרת בצבא; באותו הזמן האמנתי שמי שמשרת בצבא הוא "פרייאר". על אף שהייתי כשיר ויכולתי לשרת אפילו ביחידה קרבית, עשיתי הצגה לקב"ן והשתחררתי על סעיף נפשי. מהי הדרך לעשות תשובה?
תשובה
ב"ה שלום לך. אני מאוד מאוד מבין אותך. ללא ספק שהמעשה שעשית לא היה טוב. אסור לאדם לשקר, אסור לאדם לשנות מהאמת ולהציג מציאות לא נכונה, ולא נכון שאדם יתחמק מה דברים שצריכים לעשות. יחד עם זה לדעתי מה שהיה היה. וכעת אתה צריך להמשיך הלאה, להתקדם הלאה, ולבחור בדרך חדשה, דרך שבה תזכה להמשיך ולהתקדם בתהליך התשובה שלך. אני מאמין שכל אדם שזוכה לחזור בתשובה, זוכה לתרום רבות לעם ישראל, ואני מאמין שגם אתה תזכה. על ידי תרומה כזו או אחרת, שתעשה בזכות ההתקדמות שלך, תזכה גם לזכות את הרבים ולכפר על החסרון שלא עשית צבא. המון דרכים יש כדי להתקדם, המון דרכים כדי לתרום לסובבים אותך, ואני מאמין שעוד תמצא את הדרך לעשות זאת באופן הטוב ביותר. שתהיה לך הצלחה רבה, ואשמח לעזור עוד בכל מה שאוכל. בברכה, הרב יצחק גרינבלט. zahig1@gmail.com