• שאלות כלליות

בררתת אורז וניקוי חסה כשאמא מתנגדת

הרב יצחק גרינבלט

כ"ט כסלו תשע"ג
שאלה
שלום! אני למדתי על חשיבות ניקוי האורז מחרקים ע"י ברירה או ניקוי כל העלים מחרקים ותולעים אבל אמא שלי מתנגדת בכל תוקף לזה אפילו אם אני זו שבוררת וזה לא מפריע לבישול שלה. היא אומרת שהיא רואה את זה ומשתגעת. גם לנקות חסה מתולעים לקח לי הרבה זמן עד ששיכנעתי אותה. מה לעשות איך לגרום לה לשתף פעולה בדבר ומה אני עושה בשבת כשזו התוספת היחידה שיש ואם לא אוכל ממנה היא תשאל ואולי תכעס או תעלב?
תשובה
ב"ה שלום לך. צר לי לשמוע שאת נתקלת בקשיים כל כך לא נעימים ולא פשוטים. לפעמים מדהים לראות את התגובות של ההורים, בפרט על דברים שאמורים להיות כל כך פשוטים והגיוניים אף להם. הרי אף אחד לא רוצה לאכול כל מיני זוחלים, והנה כשמדובר בעניין זה, של איך לא לאכול זוחלים, פתאום יש התנגדות! זה ממש מדהים. אינני יודע ממה נובעת ההתנגדות של אמא שלך, אך כבר נתקלתי לא פעם, בהתנגדות כזו או אחרת של ההורים, ולפעמים על דברים ממש מוזרים, כמו בת שרצתה ללכת עם חצאית ועם חולצה, ואילו האמא נאבקה איתה שהיא תלבש בגדים לא צנועים! במכתבך נראה שאת יודעת איך להתמודד, וכבר הצלחת לצעוד קדימה בנושאים אחרים, ואף בעניין הזה, שהצלחת להגיע לבדיקה של דברים אחרים, הדורשים פחות. הכלל הראשון הוא לא להתייאש, להמשיך ולהאמין ולהמשיך ולדבוק באמת הגדולה שלך. הכלל השני הוא להימנע ממריבה. להיות עקשן אך לא להתווכח, אלא להישאר עם האמת שלך ולהמשיך בה, גם אם היא תדרוש הקרבה. הכלל השלישי הוא שחייבים המון המון סבלנות, להשקיע ולהתקדם, מתוך סבלנות. גם אם לפעמים נראה שממש קיר חוסם אותנו, צריך להמשיך ולעבור אותו ואז הכל מסתדר. חייבים להאמין ולשדר זאת, חייבים סבלנות ולהאמין. נסי להראות לה תמונות של חרקים באורז, ואם זה לא עוזר, נסי לדחוף אותה לקנות אורז נקי בואקום וכדומה. בברכת כל טוב הרב יצחק גרינבלט