ישיבה - בשביל זה יש אינטרנט

עמילן שלא ידוע מקורו בפסח | שאלות ותשובות | אתר ישיבה

Bookmark and Share RSS לנושא זה Rss אפשרויות חיפוש
שלום אורח, ( התחבר / הרשם )


י"ד ניסן תשע"ג

עמילן שלא ידוע מקורו בפסח


הרבנות הראשית לישראל

שאלה:
למי שלא סומך על מכירת חמץ בכל הקשור לחמץ גמור או לתערובת חמץ, כיצד נכון לנהוג במוצרים שמופיע ברכיבים שלהם "עמילן" אך ללא פרוט אם מדובר בעמילן מדגן או לא (כמו נקניקיות לדוגמה).


תשובה:
ב"ה
שלו-ם וברכה
בדרך כלל העמילן שמשתמשים בארץ הוא עמילן תירס. יש גם עמילן ת"א וטפיוקה. כאשר משתמשים בעמילן חיטה כותבים מכיל גלוטן חיטה. כאשר אין במוצר מרכיב חיטה אלא רק במפעל משתמשים בחיטה כותבים במידע לאלרגנים עלול להכיל גלוטן חיטה. לכן כאשר לא כתוב שמכיל גלוטן חיטה יכולים למכור את המוצר.
בברכת חג שמח
הרב חגי בר גיורא


ברצוני לשאול שאלה בהמשך לתשובה זו





את המידע הדפסתי באמצעות אתר yeshiva.org.il