• שבת ומועדים
  • שאלות כלליות

מלאכת פוצע בימינו

רבנים שונים

י"ט סיון תשע"ג
שאלה
מהם התולדות של מלאכה זאת ואיך מקיימים אותה כיום איך עושים אתה כיום?
תשובה
מלאכה זו מטרתה לעזור בתיקון האריגה (ישנם כמה פירושים למלאכה זו), ולכן תולדותיה יהיו כל מה שמסייע להשלים אריגת הבגד. בימינו, מי שאורג או סורג בגדים או סוודרים או צעיפים וכדומה, צריך להיזהר בשבת שלא להסיר חלק מחוטי האריגה על מנת שיוכל לתקן באריגה או כאשר נגמר החוט ורוצה לחבר לו חוט נוסף אסור ללפף את החוטים על מנת לקושרם. הרב אוריאל מועטי