ישיבה - בשביל זה יש אינטרנט

כשרות קציעות מפני חרקים | שאלות ותשובות | אתר ישיבה

Bookmark and Share RSS לנושא זה Rss אפשרויות חיפוש
שלום אורח, ( התחבר / הרשם )


ב תמוז תשע"ג

כשרות קציעות מפני חרקים


מכון התורה והארץ

שאלה:
שבוע טוב ומבורך,
הבנתי שנהוג שלא לאכול את התאנים כיוון שקשה מאד לבדוק את כשרותם מבחינת המזיקים.
הרי ידוע שבתקופת התלמוד וכן מופיע בתורה חשיבותו של הפרי (משבעת המינים). רציתי לשאול האם שיטת היבוש שהיתה נהוגה בימי התלמוד ונקראה קציעות על שם שקצצו את התאנה לשניים וייבשו בשמש ובהנחה כי הפרי נבדק היטיב טרם הייבוש וכן מכוסה במהלך הייבוש ברשת צפופה ביותר (ויבדק כמובן שוב לפני אכילה ולאחר היבוש) תאפשר למעשה מרוב חום השמש את יציאת המזיקים וכך ניתן לאחר בדיקה נוספת לאכול את הקציעה?

ישר כח וחודש טוב ומבורך

תשובה:
בס"ד
שלום וברכת ד'

אין משמעות למה שעשו פעם, אנו צריכים תמיד לבדוק את המציאות שהיא משתנה מזמן לזמן. על כן אפשר לנסות הכל ובלבד שאח"כ ינתן הפרי לבדיקה (למי שיודע כיצד בודקים תאנים) ואז יראו אם יש או אין. אלו שאלות שניתנות לפתרון בראיית עין ובחוש, ואפשר לבדוק הכל.

בברכת התורה והארץ
הרב יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ
כפר דרום אשקלון


ברצוני לשאול שאלה בהמשך לתשובה זו





את המידע הדפסתי באמצעות אתר yeshiva.org.il