• שאלות כלליות

כשרות כשאבי מחלל שבת

הרה"ג יעקב אריאל

ב תמוז תשע"ג
שאלה
כבוד הרב שלום רב, אני בת למשפחה ששומרת שבת, אולם אבי חזר בשאלה לפני מס’ שנים. בביתנו שומרים את השבת ,אבל מידי פעם אבי יוצא לעבוד בשבת או גולש במחשב בחדרו הפרטי. לאחרונה שמעתי ממספר אנשים שאסור לשתות מיין שפתח אדם חילוני.(תמיד חשבתי שמדובר רק באדם לא יהודי) ואבי הוא שמקדש על היין ופותח אותו בשבת ובשישי. רציתי לדעת האם הדבר נכון? ואם הוא נכון, כיצד עלי לנהוג? מי יקדש בבית? ואיך אוכל להסביר זאת לאבי מבלי לפגוע בו?
תשובה
אמרי אתו את הקידוש בלחש מבלי שירגיש. דאגי שהייין יהיה מיץ ענבים.