שאל את הרב

  • תורה, מחשבה ומוסר
  • הדרכות לבעלי תשובה
קטגוריה משנית
undefined
שאלה
שלום-אני חוזר בתשובה, בעל מנהגים מעדות המזרח. רציתי לברר כמה דברים הכשורים לעניני כשרות וסביבם : 1) האם מותר להשתמש בכלי בשרי/בחזקת בשרי עם כלי חלבי/בחזקת חלבי בהכנת אוכל פרווה? (הכלים עברו מדיח נקי, ועברו יותר מ24 שעות מהפעם האחרונה שהשתמשו בהם? 2) אני ואשתי שומרים על בית הורי אשתי לשנה שם אנו מתגוררים. הוריה של אשתי בחו"ל לשנה והופקדנו על הבית בו אנו גרים ההורים של אשתי הם מעדות אשכנז במנהגם. האם עלי לשמור במטבח דיני אשכנז או עדות מזרח, ואם כן או לא למה? אביה של אשתי אמר לי לעשות בכשרות כטוב בעיני בהתאם להלכה 3)מה דין ההכשרה של מדיח כלים וכיצד הדבר מתבצע?
תשובה
ב"ה שלו-ם וברכה, א) אוכל פרווה שהוכן בכלים נקיים (חלביים או בשריים) שלא השתמשו בהם 24 שעות ובתנאי שהאוכל לא חריף, האוכל נשאר פרווה. אולם כדאי לא להשתמש ביחד בכלים חלביים ובשריים אף בתנאים הנ"ל כדי לא לטעות ולהתבלבל במקרים אחרים. ב) אם לא קשה, כדאי לנהוג תמיד לפי כולם גם בגלל ההורים וגם בגלל אורחים. אולם אתם יכולים לנהוג כמנהגכם, שהרי הכלים יפגמו לאחר 24 שעות עד שהם ישתמשו בהם. [ואם הם ירצו להחמיר יוכלו להכשיר אותם]. ג) גם בזה רבו הדעות. ניקוי יסודי (אחר 24 שעות) לכל חלקי המדיח כולל מסננים וכו' בחומר פוגם, הפעלה בחום הכי גבוה והגעלה למגשים ששמים בהם את הכלים. לכתחילה יש לייחד מגשים נפרדים לחלבי ולבשרי. בברכה, הרב חגי בר גיורא
לחץ כאן לשליחת שאלה בהמשך לשאלה זו
את המידע הדפסתי באמצעות אתר yeshiva.org.il