- הלכה
- שאלות כלליות
559
שאלה
האם ניתן להפוך כלי זכוכית שנאפה בו מאכל חלב לפרווה? השימוש בכלי נעשה בתנור לצורך אפיית פשטידות חלביות. האם צריך להגעיל או שניתן להכניס את הכלי לתנור לחום גבוה? האם זה תקף גם לגבי כלי הגשה מזכוכית שהוגשו בהם דברי חלב?
תשובה
לפי חכמי ספרד כלי זכוכית אינם בולעים כלל ואפשר להופכם מבשרי לחלבי ולהיפך אף ללא פעולת הגעלה. אך לדעת חכמי אשכנז יש להגעיל את כלי הזכוכית שלוש פעמים במים רותחים, או לחילופין אפשר להכניס את כלי הזכוכית לתנור עם חום גבוה (כאשר הכוונה לכל כלי זכוכית ואפילו "פיירקס").