• שבת ומועדים
  • ארבעת המינים

שחרית מאוחרת בסוכות

הרב יצחק בן יוסף

ט"ז תשרי תשע"ד
שאלה
שלום לרב אם אדם מתעורר בחג סוכות בשעה 2:00 בצהריים, האם עדיין יכול ליטל לולב ולהתפלל שחרית, הרי עיקר המצווה הוא ביום הראשון? תודה
תשובה
אפשר ליטול לולב ולברך כול היום . אך תפילת שחרית אי אפשר להתפלל לאחר חצות היום (מקסימום 12:30) וגם זמן זה הוא בדיעבד לכתחילה עד ארבע שעות לא יאוחר משעה 10:30 אך ההפסד הגדול בהשכמה מאוחרת אי קיום מצוות עשה של קריאת שמע שהזמן המאוחר שלה הוא בשעה 9:30 . ושעה זו היא בזכות אי המעבר לשעון חורף. פעמים רבות שומעים תלונות על שעון קיץ , מבחינת זמן קריאת שמע שעון קיץ - מהווה תיקון גדול.