ישיבה - בשביל זה יש אינטרנט

הכשרת המטבח | שאלות ותשובות | אתר ישיבה

Bookmark and Share RSS לנושא זה Rss אפשרויות חיפוש
שלום אורח, ( התחבר / הרשם )


י"ב טבת תשע"ד

הכשרת המטבח


הרב עזריה אריאל

שאלה:
שלום לך כבוד הרב,
אני כעת שומרת שבת ואני רוצה להכשיר את כל המטבח.
יש לי בבית 2 כיורים לחלב ובשר ושאלתי היא מה אני עושה עם כל הכלים במטבח האם אני יכולה לשפוף מים חמים וזה יעזור? אני גרה בחו"ל ויש כאן מקווה מאוד קטן ורחוק ויהיה מאוד קשה לקחת לשם את הכלים.
אני יודעת שאת הצלחות עלי להחליף לחדשות כי זה חרס אבל מה עם כל השאר? סירים, מחבתות סכו"ם וכו’
תודה רבה מקרב לב

תשובה:
לשואלת, שלום!
תבורכי על רצונך להכשיר את המטבח, ויהי רצון שימלא ה' כל משאלות לבך לטובה.

מכיוון שהזכרת את המקווה אציין שאולי את מערבבת בין שני נושאים: א. הכשרת הכלים (או בלשון ההלכה: הגעלת כלים. להגעיל = להפליט, להוציא פסולת), שמטרתה להוציא מהכלים שרידי מאכלים לא כשרים שנספגו בהם. זה לא קשור למקווה (אולי אצלכם במקרה יש גם סידור להגעלת כלים במתחם של המקווה, אבל מהותית הדברים לא קשורים). ב. טבילת כלים. כלים ממתכת או זכוכית שיוצרו על ידי גוי צריך להטביל אותם במקווה לפני השימוש בהם.

הצורה שבה מכשירים תלויה בשאלה: איך משתמשים בכלי? האם מניחים אותו ישירות על האש, או לא? הכלל הרגיל הוא: "כבולעו - כך פולטו", כלומר, צריך להכשיר את הכלי לפחות באותה רמת חום שבה משתמשים בו. להכשיר סכו"ם זה די פשוט - לנקות היטב ולהכניס לסיר רותח כשהמים מבעבעים. להכשיר סיר גדול זה מבצע קצת יותר מסובך, ושפיכת מים חמים איננה מספיקה, מאחר שמשתמשים בו כשהוא על האש, והמים שתשפכי מכל כלי שהוא לא יהיו באותה טמפרטורה שבה מבשלים בסיר הזה.

אני מציע שתיצרי קשר עם בית חב"ד בעיר שלכם (ראיתי באינטרנט שיש כזה) ותבקשי שיבואו להדריך אותך בפרטים ולבצע את הדברים הלכה למעשה. אם משום מה זה לא מסתדר נא היי בקשר שוב ואשתדל לעזור מרחוק כמידת היכולת.

בהצלחה רבה וכל טוב,


ברצוני לשאול שאלה בהמשך לתשובה זו





את המידע הדפסתי באמצעות אתר yeshiva.org.il