• שאלות כלליות

להודיע הודעה מצערת

הרב דוד חי הכהן

י אדר א' תשע"ד
שאלה
דיברתי פעם עם רבנית חרדית על נושא של להודיע לאנשים על מקרה מצער, והיא סיפרה לי שהיא הייתה נוכחת בשיעור של הרב ניוברט שאמר שאסור לספר אפילו לקרובים של הנפטר שנפטר.. גם אם כתוצאה מכך לא יהיה בשיבעה.. משהו עם זה שההודעה תמצא את דרכה להגיע לאנשים שתישא את קולה ברוח.. רציתי לאמת את זה, האם באמת אסור להודיע על מקרה מצער? מהיא רמת המקרה המצער שאסורה (אפילו סתם משהו מצער שקרה)?
תשובה
אם יש אנשים שצריכים לשבת שבעה ולומר קדיש יש להודיע להם, מלבד אם הם חולים והידיעה מסוכנת להם. אבל מי שלא צריך לעסוק בכבוד הנפטר אין צורך להודיע לו.