• דרכי הגאולה

ימות המשיח

הרב ש. יוסף וייצן

כ"ב ניסן תשע"ד
שאלה
כבוד הרב, יש לי שתי שאלות א. אני מתקשה מאוד להתחבר לגאולה, ולא מבין את ימות המשיח. איך נצליח לעבוד את ה’ בלי להשתעמם מלעשות את זה כל הזמן? ב. האם לאלו שיולדו בימות המשיח לא תהיה זכות בחירה בין טוב לרע, שהרי המציאות האלוקית תהיה ברורה להם?
תשובה
שלום רב: אנו לא יודעים בדיוק כיצד יהיו ימות המשיח. אולם החיים אז יהיו כל כך מרוממים וגורמים לשמחה שאני מניח שלא יהיה לנו משעמם. האם משעמם לך לאכול כל יום? אני מניח שכל פעם שאתה רעב אתה שמח לאכול וגם לפעמים משקיע בכך שהאוכל שאתה אוכל יהיה טעים. בימות המשיח הקרבה לה' תהיה האוכל שלנו. כל טוב