ישיבה - בשביל זה יש אינטרנט

הצורך בהכשרת שיש וכיריים מעיקר הדין | שאלות ותשובות | אתר ישיבה

Bookmark and Share RSS לנושא זה Rss אפשרויות חיפוש
שלום אורח, ( התחבר / הרשם )


י"ג ניסן תשע"ד

הצורך בהכשרת שיש וכיריים מעיקר הדין


הרבנות הראשית לישראל

שאלה:
שלום רב לכבוד הרב!
מדוע עלינו לטפל במשטח העבודה, "השיש", או בכיריים בדרך מיוחדת ערב הפסח? האם מעיקר הדין די בניקוי בלבד?
השאלה בפירוט:
1. באיזה אופן יעבור טעם החמץ אל תוך האוכל מהכיריים או מן השיש?
2. במידה ויעבור טעם החמץ, מדוע לא נדון אותו כפגום, מעיקר הדין?
3. במידה והטעם יעבור איכשהו אל תוך המאכל או אל תוך הכלי, מפני מה אין אנו חוששים לזה כל השנה, שכן הכיריים וודאי בלעו חלב ובשר בחום גבוה ונעשו טרף?
בכבוד רב.

תשובה:
ב"ה
שלו-ם וברכה
היות וחמץ בפסח לא בטל יש שנהגו להחמיר שגם דבר שנפגם אולי חוזר וניעור בפסח שחוששים שאולי ישפך נוזל חם חריף "שיחיה" את החמץ.
חג שמח
הרב חגי בר גיורא


ברצוני לשאול שאלה בהמשך לתשובה זו





את המידע הדפסתי באמצעות אתר yeshiva.org.il