- שבת ומועדים
- הכשרת כלים
הצורך בהכשרת שיש וכיריים מעיקר הדין
שאלה
שלום רב לכבוד הרב!
מדוע עלינו לטפל במשטח העבודה, "השיש", או בכיריים בדרך מיוחדת ערב הפסח? האם מעיקר הדין די בניקוי בלבד?
השאלה בפירוט:
1. באיזה אופן יעבור טעם החמץ אל תוך האוכל מהכיריים או מן השיש?
2. במידה ויעבור טעם החמץ, מדוע לא נדון אותו כפגום, מעיקר הדין?
3. במידה והטעם יעבור איכשהו אל תוך המאכל או אל תוך הכלי, מפני מה אין אנו חוששים לזה כל השנה, שכן הכיריים וודאי בלעו חלב ובשר בחום גבוה ונעשו טרף?
בכבוד רב.
תשובה
ב"ה
שלו-ם וברכה
היות וחמץ בפסח לא בטל יש שנהגו להחמיר שגם דבר שנפגם אולי חוזר וניעור בפסח שחוששים שאולי ישפך נוזל חם חריף "שיחיה" את החמץ.
חג שמח
הרב חגי בר גיורא
הכשרת כיריים חשמליות
הרב אליעזר מלמד | י"ב ניסן תשס"ג
שימוש בכוס זכוכית שלא הוגעלה בפסח
הרב בנימין במברגר | כ"ב ניסן תשפ"א

הגעלת סכו"ם מנירוסטה מצופה צבע זהב
הרב דוד חי הכהן | כ"ח אדר ב' תשפ"ב
הכשרת פלטה לפסח
הרב חגי לרר | י"ב ניסן תשפ"ב
הרבנות הראשית לישראל
איך להימנע מחלב עכו"ם וג’לטין?
י"ח מרחשון תשס"ד
מה פירוש 'באישור הרבנות'?
י"ב תשרי תשס"ד
כשרויות בחו"ל
כ"ח אלול תשס"ג
ההבדל בין כשרות רגילה למהדרין לעניין תרו"מ
ט מרחשון תשס"ד

שלושת השבועות - נסיעה למלון או לים
הרב עזריה אריאל | כ"ג תמוז תשע"ג

נתינת מתנה למדוייטת וחשש קידושין
הרב שמואל אריאל | כ"ב אדר ב' תשע"ו

להאכיל בשר וחלב לבהמה וחיה
הרב שמואל הולשטיין | ב אלול תשס"ח

ברכת שילוח הקן
הרה"ג דוב ליאור | ח תמוז תשס"ט
שיקר לה
הרב חיים שריבר | כ"ח סיון תשפ"ב
לימוד -קים ליה מדרבה מיניה
הרב חיים שריבר | כ"ח סיון תשפ"ב
