שאל את הרב

  • שבת ומועדים
  • הכשרת כלים
קטגוריה משנית
undefined
שאלה
שלום רב לכבוד הרב! מדוע עלינו לטפל במשטח העבודה, "השיש", או בכיריים בדרך מיוחדת ערב הפסח? האם מעיקר הדין די בניקוי בלבד? השאלה בפירוט: 1. באיזה אופן יעבור טעם החמץ אל תוך האוכל מהכיריים או מן השיש? 2. במידה ויעבור טעם החמץ, מדוע לא נדון אותו כפגום, מעיקר הדין? 3. במידה והטעם יעבור איכשהו אל תוך המאכל או אל תוך הכלי, מפני מה אין אנו חוששים לזה כל השנה, שכן הכיריים וודאי בלעו חלב ובשר בחום גבוה ונעשו טרף? בכבוד רב.
תשובה
ב"ה שלו-ם וברכה היות וחמץ בפסח לא בטל יש שנהגו להחמיר שגם דבר שנפגם אולי חוזר וניעור בפסח שחוששים שאולי ישפך נוזל חם חריף "שיחיה" את החמץ. חג שמח הרב חגי בר גיורא
את המידע הדפסתי באמצעות אתר yeshiva.org.il