- שבת ומועדים
- הכשרת כלים
הצורך בהכשרת שיש וכיריים מעיקר הדין
שאלה
שלום רב לכבוד הרב!
מדוע עלינו לטפל במשטח העבודה, "השיש", או בכיריים בדרך מיוחדת ערב הפסח? האם מעיקר הדין די בניקוי בלבד?
השאלה בפירוט:
1. באיזה אופן יעבור טעם החמץ אל תוך האוכל מהכיריים או מן השיש?
2. במידה ויעבור טעם החמץ, מדוע לא נדון אותו כפגום, מעיקר הדין?
3. במידה והטעם יעבור איכשהו אל תוך המאכל או אל תוך הכלי, מפני מה אין אנו חוששים לזה כל השנה, שכן הכיריים וודאי בלעו חלב ובשר בחום גבוה ונעשו טרף?
בכבוד רב.
תשובה
ב"ה
שלו-ם וברכה
היות וחמץ בפסח לא בטל יש שנהגו להחמיר שגם דבר שנפגם אולי חוזר וניעור בפסח שחוששים שאולי ישפך נוזל חם חריף "שיחיה" את החמץ.
חג שמח
הרב חגי בר גיורא
תמי 4
הרבנות הראשית לישראל | י"ג ניסן תשפ"ג

הכשרת שיש לפסח
הרב יוסף דהאן | כ אדר ב' תשס"ג

הכשרת כלי פלסטיק בפסח
הרה"ג יעקב אריאל | ו ניסן תש"ע
הכשרת סיר טיגון
הרבנות הראשית לישראל | י ניסן תשפ"ב
הרבנות הראשית לישראל
הידורים בכשרות של הרבנות
ט"ז מרחשון תשס"ד
הכשר רבנות - חלק?
ט"ז מרחשון תשס"ד
ליקרים ומשקאות חריפים תוצרת חוץ
כ"ח אלול תשס"ג
כשרות משקאות חריפים
י"ב תשרי תשס"ד

פירוש מועדים לשמחה חגים וזמנים לששון
הרב יצחק בן יוסף | י"ט ניסן תשע"ו

אתרוג שנפל ממנו הפיטם - כשרותו בחול המועד
הרב שמואל אריאל | ט"ז תשרי תשע"ו

תפילין בחול המועד – מעלה או חיסרון?
הרב שמואל אריאל | ט כסלו תש"פ

אכילת אורז מחוץ לסוכה
הרה"ג יעקב אריאל | ט"ו תשרי תשס"ח

להכין דברים מעץ בחול המועד
הרב שמואל אריאל | י"ז תשרי תשפ"ד

ילדות בהקפות
הרה"ג יעקב אריאל | ט"ז תשרי תשפ"ד

אמירת מוסף היום בסדר הקרבנות
הרב יצחק בן יוסף | י"ז תשרי תשפ"ד
