• שבת ומועדים
  • הלכות יום טוב

העברת אש ביו"ט לעניין בישול גוי

הרבנות הראשית לישראל

י"א אייר תשע"ד
שאלה
האם ניתן להסתמך על כך שיהודי הדליק את נר הנשמה וממנו גוי הדליק את הגז ובישל ביו"ט ואין עם זה בעיית כשרות מצד בישול נכרי (לפחות לשיטת הרמ"א המקל ע"י הדלקת האש בידי יהודי)? מדובר במקום עם השגחת כשרות רגילה לא מהדרין..
תשובה
ב"ה שלו-ם וברכה הרמ"א(יורה דעה קיג, ז) מביא שהדלקת האש על ידי יהודי מספיקה גם בבישול ומוסיף שיש אומרים(מוהר"ם) שמספיק שהגוי ידליק מאש שיהודי הדליק. אניו בנוהל הכשרות לאה התרנו כשיטה הזו. בברכה הרב חגי בר גיורא