• דגים

איך דג טורף יכול להיות כשר?

הרבנות הראשית לישראל

י"ג אייר תשע"ד
שאלה
שלום , נתקלתי במקום עבודתי בשאלה, שלא היה לי מענה עליה וגם עניינה אותי. התורה התירה לנו חיות לאכילה וסימנים על מנת שנוכל לזהותם, כאשר לכל חיה ישנה סיבה מדוע היא מותרת לאכילה - אחת מהן היא שאנו לא אוכלים חיות טורפות מאחר והאוכל אותו אנו אוכלים נדבק בנפש - וחיה טורפת יכול להשפיע על הנפש. אם כך, מדוע דג הטורף דגים אחרים אשר יש לו קשקשים וסנפיר מותר לאכילה? (לדוגמא: נסיכת הנילוס ולוקוס) תודה
תשובה
ב"ה שלו-ם וברכה אסור לאכול ייצורים לא טהורים בגלל שה' ציווה ולא בגלל שאכילתם מזיקה לבריאות הגוף או הנפש. חכמינו ניסו למצוא טעמים למצוות אולם יתכן שלה' היה טעם אחר. לגבי שאלתך יתכן שאותם דגים אוכלים לא באכזריות אלא בצורת אכילה ולכן הם לא ישפיעו על נפשינו. בברכה הרב חגי בר גיורא