• דברים שאינם אוכל

כשרות תמצית פרחי באך

הרבנות הראשית לישראל

י תמוז תשע"ד
שאלה
שלום כבוד הרב, אני מטופלת אצל מטפלת הוליסטית וברצונה להרכיב לי תמצית מפרחי באך, כאשר אין להם תווית של כשרות. להלן מרכיבי התמצית: 5Xdilution of flower extracts of willow in a grape alcohol solution רציתי לדעת האם אפשר להשתמש בתמציות פרחי באך? תודה רבה
תשובה
ב"ה שלו-ם וברכה התרגום של המרכיבים הוא: דילול של תמציות פרחים של ערבה בתמיסת אלכוהול ענבים. היות והדילול נשמר באלכוהול של ענבים יש חשש בזה ליין נסך(=סתם יינם) שנאסר בשתייה. לכן צריך למצוא תמציות עם כשרות שהשתמשו באלכוהול שלא עשוי מענבים כגון: מקנה\סלק סוכר. בברכה הרב חגי בר גיורא