- הלכה
- דברים שאינם אוכל
שאלה
שלום כבוד הרב,
אני מטופלת אצל מטפלת הוליסטית וברצונה להרכיב לי תמצית מפרחי באך, כאשר אין להם תווית של כשרות.
להלן מרכיבי התמצית: 5Xdilution of flower extracts of willow in a grape alcohol solution
רציתי לדעת האם אפשר להשתמש בתמציות פרחי באך?
תודה רבה
תשובה
ב"ה
שלו-ם וברכה
התרגום של המרכיבים הוא: דילול של תמציות פרחים של ערבה בתמיסת אלכוהול ענבים.
היות והדילול נשמר באלכוהול של ענבים יש חשש בזה ליין נסך(=סתם יינם) שנאסר בשתייה.
לכן צריך למצוא תמציות עם כשרות שהשתמשו באלכוהול שלא עשוי מענבים כגון: מקנה\סלק סוכר.
בברכה
הרב חגי בר גיורא