• נוסח והגייה

ספרדי במניין אשכנזי

הרה"ג זלמן ברוך מלמד שליט"א

י מרחשון תשס"ה
שאלה
אני מתפלל בנוסח עדות המזרח. למנהגנו, מוסיפים בשני וחמישי "אל מלך יושב...", "אנשי אמונה..." וכו’. אני לא מספיק לאומרם והציבור מגיע כבר לקריאת התורה. כיצד עלי לנהוג? כנ"ל אני מתעכב בתפילת מנחה שאנו אומרים וידוי אך בישיבה מייד נופלים על פניהם. האם אני רשאי להשמיט קטעים אלו?
תשובה
אני נוהג כאשר אני מתפלל בצבור שמתפלל בנוסח אחר משלי להתפלל עם הצבור ולא בנוסח שלי, אלא אם כן התפילה בנוסח שלי לא מעכבת אותי מלהתפלל עם הציבור. על כן אני מציע גם לך להתפלל בנוסח שלך רק אם זה לא מעכב אותך להיות עם הצבור. לתשובת הרב אליעזר מלמד.