• קשר בגיל צעיר

צניעות דיבור עם נשים

הרב ש. יוסף וייצן

י מרחשון תשע"ה
שאלה
שלום הרב, אני נער בן 18 אני גר בישוב דתי לאומי. אצלנו בישוב יש חב"ב (בני עקיבא לנערים) מעורב, מאוד חשוב לי להיות מעורב בחברה ואני חושב שיש לי מקום להשפיע על החברה. נודע לי שהקשר המעורב בין הבנים לבנות הוא קשר בעייתי ורציתי לדעת מהן גבולותיו וגדריו? ובאילו מצבים ניתן להקל יותר בעניין? תודה מראש על ההשקעה וההקשבה!
תשובה
שלום רב: כדאי לך לשאול את רב הישוב שמכיר יותר מקרוב את המצב בסניף. באופן כללי יש איסור קלות ראש בין בנים לבנות. את השיחות הסתמיות את תסיסת הנעורים עושים בנפרד. הקשר עם הבנות יהיה סביב דברים ערכיים או דברים שנוגעים לצרכי הסניף. כל טוב