• קריאת התורה

שמות בעלייה לתורה לגר

הרה"ג דוב ליאור

כ"ח שבט תשע"ה
שאלה
שלום רב. שאלה ראשונה, אדם פלוני שאמו לא יהודיה ואביו יהודי. פלוני התגייר. שם אביו של פלוני זה לדוגמה יוסי. בעלייה לתורה פלוני עולה בשם פלוני בן אברהם או פלוני בן יוסי? שאלה שנייה, אדם פלוני שאמו לא יהודיה ואביו יהודי. פלוני התגייר. אמו של פלוני התגיירה גם כן. שם אביו של פלוני זה לדוגמה יוסי. בעלייה לתורה פלוני עולה בשם פלוני בן אברהם או פלוני בן יוסי? תודה על התשובה.
תשובה
אם אמו התגיירה אחרי תחילת ההריון שלו מעלים אותו לתורה בשם "בן אברהם" כי זה לא נחשב אבא מבחינה הלכתית. אם אמו התגיירה לפני ההריון שלו מעלים אותו לתורה עם שם אביו.