ישיבה - בשביל זה יש אינטרנט

שאלת כשרות ערבוב כלי בשר וחלב בבישול | שאלות ותשובות | אתר ישיבה

Bookmark and Share RSS לנושא זה Rss אפשרויות חיפוש
שלום אורח, ( התחבר / הרשם )


ה ניסן תשע"ה

שאלת כשרות ערבוב כלי בשר וחלב בבישול


כולל הלכה בית אל

שאלה:
מחבת בשרית שטוגנה בה חביתה עם שמן ושימוש במזלג חלבית להפיכת החביתה. במחבת לא היה שימוש מספר חודשים ובמזלג בסבירות גבוהה היה שימוש בפרק זמן של פחות מ 24 שעות מהמקרה. החביתה הונחה על צלחת פלסטיק קשיחה של איקאה.
מה דין כל אחד מהכלים?
אם כלי מוגדר ככשר, האם יש צורך בפעולות נוספות כגון הטמנה באדמה או מספיק שטיפת הכלים.

בברכה
וסליחה באם שאלה זו נשאלה בסגנון אחר - לא מצאתי כזו.


תשובה:
בעזרת השם

אם אכן המזלג היה בשימוש חלבי חם (בתוך כלי ראשון, או שעירו עליו מכלי ראשון) ב24 השעות שקדמו להכנת החביתה:
לדעת הספרדים הכל מותר (שולחן ערוך סימן צה, סעיף ג).
האשכנזים נהגו להחמיר להגעיל את המחבת (רמ"א סימן צד סעיף ה).

בברכה,
הרב עודד מילר


ברצוני לשאול שאלה בהמשך לתשובה זו





את המידע הדפסתי באמצעות אתר yeshiva.org.il