שאל את הרב

  • הלכה
  • הפרדת הכלים

שאלת כשרות ערבוב כלי בשר וחלב בבישול

undefined

כולל הלכה בית אל

ה ניסן תשע"ה
שאלה
מחבת בשרית שטוגנה בה חביתה עם שמן ושימוש במזלג חלבית להפיכת החביתה. במחבת לא היה שימוש מספר חודשים ובמזלג בסבירות גבוהה היה שימוש בפרק זמן של פחות מ 24 שעות מהמקרה. החביתה הונחה על צלחת פלסטיק קשיחה של איקאה. מה דין כל אחד מהכלים? אם כלי מוגדר ככשר, האם יש צורך בפעולות נוספות כגון הטמנה באדמה או מספיק שטיפת הכלים. בברכה וסליחה באם שאלה זו נשאלה בסגנון אחר - לא מצאתי כזו.
תשובה
בעזרת השם אם אכן המזלג היה בשימוש חלבי חם (בתוך כלי ראשון, או שעירו עליו מכלי ראשון) ב24 השעות שקדמו להכנת החביתה: לדעת הספרדים הכל מותר (שולחן ערוך סימן צה, סעיף ג). האשכנזים נהגו להחמיר להגעיל את המחבת (רמ"א סימן צד סעיף ה). בברכה, הרב עודד מילר
את המידע הדפסתי באמצעות אתר yeshiva.org.il