• התרת נדרים

התרת נדרים לאישה - לאחר קיום הבעל את הנדר

הרב יצחק בן יוסף

י אייר תשע"ה
שאלה
אישה שנדרה ובעלה שמע את הנדר וקיים את הנדר ביום שומעו , האם אפשר לבעל או לאישה לעשות התרת נדרים?
תשובה
מובא בגמ' מסכת נדרים סט,א - שהבעל יכול להישאל על קיום הנדר ויפר אותו לאחר שעשה התרת נדרים . ונחלקו הראשונים: האם יכול להישאל על קיום הנדר דווקא באותו היום או אף לאחר זמן. לדעת הרמ"א שאוסר ונושאי כליו שם: מתיר ע"י שהבעל ישאל על קיום הנדר ויפר אותו ,וכן בית דין נוסף יתירו לאישה את הנדר בגדר שכל מה שאפשר לתקן. (לדעת השו"ע הבעל יכול להישאל על קיום הנדר ,וגם האישה יכולה לעשות התרת נדרים) מקורות: גמ' נדרים סט,א שו"ע רלד, סעיפים מט, כג'. ש"ך שם.