• שבת ומועדים
  • שבועות

חג שבועות במוצאי שבת

הרב יצחק בן יוסף

י"ג אייר תשע"ה
שאלה
שלום רב: בחג שבועות השנה תשע"ה : א} הדלקת נרות? לפני\אחרי הבדלה? ב} מדליק אש? משאיר נר מערב שבת? ג} מה מברך בערב שבת\במוצ"ש? ד} מתי ערים לתיקון ליל שבועות? ה} אם כשתפילת החג ב-08:0 {לא נשארים כל הלילה } אני יכול להתפלל יחיד?{אני נשאר ער כל הלילה!] תודה !
תשובה
1. לקראת חג השבועות יש להיערך ולהדליק מערב שבת נר נשמה גדול על מנת שיוכלו להעביר ממנו אש לצורך הדלקת יום טוב. 2. המשתמשים בפמוטים יש להדביק נרות של החג עוד מיום שישי , אפשר להשתמש בנרות מוכנים בתוך קופסה קטנה של אלומיניום, ואין צורך בהדבקה בפמוטים שנעשה בנרות רגלים. . 3. יש להדליק נרות של החג לאחר צאת השבת ולפני הקידוש לאחר שאמרה בערבית ותודיענו או שאמרה 'ברוך המבדיל בין קודש לקודש' בהדלקת נרות האישה תברך שתי ברכות 1. להדליק נר של יום טוב 2. ברכת שהחיינו. 4. אין לעשות שום הכנה משבת ליום טוב לא לערוך שולחן לחתוך סלט,וכן לא להוציא אוכל מהמקפיא עבור מוצ"ש, ולא לומר אני הולך לישון כדי שיהיה לי כוח להיות ער בלילה , אבל מותר לחשוב כך. 5. הקידוש משולב עם הבדלה - ראשי תיבות יקנה"ז. 6. עדיף להתפלל במניין בשעה הרגילה ולא ביחיד וותיקין . לאחר סעודת החג מתכנסים לתיקון ליל שבועות או לשיעורים.