ישיבה - בשביל זה יש אינטרנט

כשרות כלי | שאלות ותשובות | אתר ישיבה

Bookmark and Share RSS לנושא זה Rss אפשרויות חיפוש
שלום אורח, ( התחבר / הרשם )


כ תמוז תשע"ה

כשרות כלי


כולל הלכה בית אל

שאלה:
שלום כבוד הרב,
הכנתי צנים לחם בתוך טוסטר חלבי. לא השתמשתי בטוסטר לחלבי לפחות שבוע, בין הטוסטר לבין הלחם היה נייר אפיה. הוצאתי את הצנים מהטוסטר כשהוא חם והנחתי אותו בטעות על צלחת בשרית. מה דינה של הצלחת?
תודה רבה

תשובה:
בגלל שהלחם היה עטוף בנייר אפיה, אפילו אם הטוסטר היה מלוכלך אין העברת טעם בין נייר האפיה לטוסטר (אם אין לחות ביניהם) והצלחת אינה צריכה הכשרה וגם הלחם נשאר פרווה. דין זה דומה לדין המובא בשו"ע (יו"ד צ"ב, ח') על שני כלים הנוגעים זה בזה, שאם אין לחות ביניהם - אין העברת טעם והכלים והמאכלים כשרים.
אבל אם הייתה לחות, או שלא היה נייר והטוסטר מלוכלך או בן יומו, אז נכנסים למחלוקת האם מאכל שהוא בכלי שני אבל היד עדיין סולדת בו, האם יחשב ככלי ראשון ואוסר, או ככלי שני שאינו אוסר (עוד שייך דיון האם פרוסת לחם תחשב דבר גוש ומה דין דבר גוש. ואכ"מ).
מ"מ למסקנה נראה שבכל מקרה יש להקל ובכל מצב הצלחת אינה צריכה הכשרה.

בברכה,
הרב שלמה בורנשטין


ברצוני לשאול שאלה בהמשך לתשובה זו





את המידע הדפסתי באמצעות אתר yeshiva.org.il