• המאבק והמחאה

למה לשרת בצבא במגרש יהודים?

הרב דוד חי הכהן

כ"ה תמוז תשע"ה
שאלה
למה לנו לשרת בצבא "הגנה" לישראל שהמדינה שלנו משחררת מחבלים,מפנה יישובים,גוש קטיף,שונאת דתיים? הרי זה שהציבור הדתי לאומי משרת בצבא זה אומר שהם בעד מה שהצבא עושה! (כמו לפנות יישובים וכו)?
תשובה
עיקר תפקידו של הצבא למנוע כיבוש הארץ ע"י הגויים שאם רק ידעו שאין צבא ח"ו הם לא יחכו יום אחד ומליוני יהודים יהיו בסכנת חיים ח"ו. הדברים שכתבת הם חמורים ואנחנו בצער גדול עליהם אבל הם פחות מאחוז אחד ממאה אחוזים של הגנה מפני אויבים רבים של ישראל מבחוץ ומבפנים שמחכים לכל חולשה חלילה כדי להרוג יהודים. ומה שהממשלה עושה דברים לא טובים ככל שכוחם של הדתיים יגבר הם יוכלו לעצור את המעשים הרעים ואם לא נהיה שותפים יכולים לעשות מעשים גרועים בהרבה. וכולם יודעים עד כמה אנו מתנגדים לשחרור מחבלים והר ישובים חלילה. ואם לא היו חיילים דתיים רבים בצבא הנזק היה עצום בהרבה. ולשם תיקון יש להרבות בתפילה ובקירוב לבבות עד שרוב העם יהיה איתנו ובזכות זו נזכה לגאולה.