• שאלות אקטואליות

מתווה הגז

הרה"ג יעקב אריאל

ו אלול תשע"ה
שאלה
שלום הרב. מפריע לי שאין התייחסות כמעט של רבנים למתווה הגז. זהו הנושא הגדול ביותר בימים אלו בארץ, וכמעט ואין התבטאויות בנידון של רבנים - גם של מי שלרוב מביעים עמדות על נושאים פוליטיים. כמו כן, רציתי להוסיף שדווקא מהרבנים הייתי מצפה להתבטא בכל הקשור למוסריות וליושרה - שבגינן הייתי מצפה לראות התנגדות עצומה של רבנים למתווה. מוזרה לי השתיקה, וכמו כן קשה לי להאמין שאין ליהדות ולמוביליה לומר דברים על מוסריות במהלכי הממשלה, שרבים מהם נעשים בהיחבא ותוך הטעיית הציבור.
תשובה
בתחומין לב יש התיחסות מפורשת לנושא במהדורתו הקודמת הפעם הוא מורכב מאד מצד אחד זכותנו לדרוש גז זול ותמלוגים נאים אך מצד שני יש לעודד חברות שיקדחו וימכרו ומוקדם ככל האפשר וגם הן רוצות להרויח התעמולה משני הצדדים היא חד צדדית ורק מי שיודע את כל הפרטים ומנהל מו"מ עיקש וקשה יכול לנקוט עמדה נכונה רבנים אינם תועמלנים זולים של פוליטיקאים ובעלי עסקים לכן השתיקה יפה להם