לצאת ידי חובה דרך הרדיו

הרה"ג יעקב אריאל

י"ח אלול תשע"ה
שאלה
לאבא שלי מאוד חשוב לצאת ידי חובה סליחות דרך הרדיו בשידור חי. ראיתי שהרב פרנק [מקראי קודש פורים סימן י] כותב שאפשר לצאת ידי חובה בקריאת מגילה ובסליחות על ידי הרדיו בשידור חי, וכן על ידי שמיעה מטלפון [ורק שופר אי אפשר]. האם אפשר לסמוך עליו?
תשובה
למעשה לא מתירים הפוסקים לצאת יד"ח במגילה דרך הרמקוול וק"ו שלא דרך הרדיו בסליחות יש מצד אחד מעלה, כי אין צורך להוציא ידי חובה, כל אחד אומר את הסליחות בעצמו מאידך, יג מידות נאמרות רק בציבור והשומע דרךהרדיו אינו חלק מן הציבור אך חולה שאינו יכול להתפלל בציבור עדיף שיאמר את הסליחות (חוץ מיג מידות) בשעה שאומרים ברדיו בשביל ההרגשה הטובה